Animáció mester szak indul a BKF-en

BKF_Animacio_Munka_a_trukkasztalon.jpg

Sajtóközlemény
2015. augusztus 3.

Animáció mesterszakunkkal új dimenziókat nyitunk meg azon kreatív fiatalok számára, akik önálló alkotóként vagy animációs produkciók vezető tervezőiként, rendezőiként szeretnének kiteljesedni.

A már öt éve futó Animáció alapképzésre épülő, szeptembertől induló mesterszak a BKF egyedülálló mozgóképművészeti és széles spektrumú társművészeti környezetében a “teljes tudástár” megszerzését kínálja. Képzésünkre az alkalmazhatóságot szem előtt tartó szemlélet, a műhelyszellem és a naprakész technikai háttér jellemző.

A szak vezetője M Tóth Éva, Balázs Béla-díjas animációsfilm rendező, az oktatási programban pedig olyan neves, nemzetközi sikereket elért szakemberek vesznek részt, mint Gauder Áron, Csáki László, Bacsó Zoltán. A speciális stúdiumokat kiváló mesterektől sajátíthatják el a hallgatók, digitális területen például Kiss Melinda és Selján Márk tervezőművészektől tanulhatnak, de tanáraink között tudhatjuk Szigetvári Andrea zeneszerzőt és Muhi Klára dramaturgot is.

A valós szakmai kihívásokról együttműködő partnereink - mint az Umbrella Stúdió, a Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle, a Libri - gondoskodnak. 

Pótfelvételi nyílt napunkon, 2015. augusztus 5-én pedig személyesen is találkozhatnak az érdeklődők tanárainkkal, hallgatóinkkal.

A szakról és a képzés részleteiről honlapunkon érhető el további információ.

A legfrissebb diplomamunkákból álló mozgóképes összeállítás YouTube csatornánkon látható. A BKF animációs képzéseinek csatornája pedig itt érhető el.

Coming soon sorozatunk az Animáció alapszakon most végzettek diplomaprojektjeit mutatja be.