Kreatív kutyabarátok

futrinka-aukcio.png

Az Aukció a Futrinka Egyesületért egy jótékonysági árverés, melyen magyar grafikusok, képzőművészek ajánlják fel munkáikat licittárgyként egy Budapest közeli, tárnoki menhely javára.

Az egyesület vezetőségi tagja, Német Réka nyilatkozata:

"A kortárs, az új, a friss mindig érdekes is egyben, viszont éppen azokkal a problémákkal szembesülhetnek a kortárs alkotók, amellyel mi, állatvédők: a minket körbevevő, egyre gyorsabb információ-áramlást lehetővé tevő világban másodpercek alatt kell ítéletet formálni, eldönteni, hogy mi értékes és mi nem az, azonosulni és beleszeretni dolgokba. Ahogy mi egy-egy gazdára váró védencünkkel, a kortárs alkotók a munkájuk eredménytermékeivel igyekeznek figyelmet, lehetőséget, elismertséget szerezni. Egy cipőben járunk, bár talán első ránézésre ez nem egyértelmű.

Az Egri Dia által életre hívott jótékonysági aukcióval úgy érezzük, hogy nem csak a kiemelkedésre, hanem a minőségre is szeretnénk felhívni a figyelmet, hiszen alkotni pont úgy, mint kutyát menteni csak úgy érdemes, ha az ember legalább a saját sztenderdjeinek megfelelve csinálja. Nem hátrány, ha külső szemlélők számára is jó, szerethető az, ami létrejön, ami végbemegy. Mi hisszük, hogy ez egy olyan esemény lehet, ahol ez a találkozás megtörténik, ahol a szemlélő, mint befogadó közeg, s az alkotó, mint az élmény legyártója egymásra találhat egy jótékony célért.

A Futrinka Egyesület éppen ezért hatalmas megtiszteltetésnek veszi ezt az újszerű adománygyűjtési kezdeményezést. Az aukción befolyó összeg, melyet az alkotók adományként az Egyesület javára ajánlanak fel, a gondozásunkban lévő és oda kerülő kutyáink állatorvosi költségeire kerül majd felhasználásra: a négy belső elszámolásában elkülönített szervezeti egység - magyar vizsla, tacskó, német dog fajtamentés, esélytelen keverékek mentése - között egyenlő arányban történő megosztással. Így egy alkotás megvásárlásával mind a négy szervezeti egységet támogatja a nagylelkű vásárló."

A licitre több, a Hellodesignról már ismerhető grafikus is ajánlott fel alkotását. A felajánlók névsora: Bernát Barbara, Borsa Aliz, Csepella Olivér, Csordás Levente, Egri Diána, Édes Piroska, Felvidéki Miklós, Jelinek Nóra, Juhász Márk, Kecskés Judit, Kerekes Kata, Király Krisztián, Kovács Adrienn, Laborc Zsófia, Mayer Norbert, Miklós Dóra, Molnár Rebeka, Nagy Áron, Nagy Kincső, Nádi Boglárka, Naske László, Orr Máté, Pálhegyi Flóra, Régner Viki, Sall Fanni, Sebesvári Soma, Simonyi Enikő, Snór Anikó, Szendrey Gabriella, Takács Lídia, Takács Anikó, Varga Gábor Farkas, Varga Tünde, Witmann Blanka, Zleovszki Zsolt.

A licitek 1.500-3.000 forintról indulnak.

Helyszín:  Gólya Presszó, Budapest, Bókay János utca 34.
Időpont: 2014. október 18., szombat, 18 óra

Az esemény Facebook linkjét ide kattintva éred el, a felajánlásokat pedig emide kattintva tekintheted meg.

___

Futrinka adatok:

Futrinka utca Kutyavédő és Kutyás Szabadidősport Egyesület
Postacím: 1115 Budapest, Fraknó u 14/B.
Adószám: 18258473-1-43
Bankszámlaszám: 10404089-49575251-57561000
IBAN: HU94 1040 4089 4957 5251 5756 1000
SWIFT kód: OKHBHUHB
Bejegyzés napja: 2006.07.03.
Bejegyző végzés száma: 11.Pk.60.274/2006/3
Közhasznúsági fokozat: Közhasznú
KSH szám: 18258473 9499 529 01

___

Futrinka elérhetőségek:

Facebook
Email
Web