Masamod 2014

2014. július 2.

Sajtóközlemény

___

A Masamod 2014-es tavaszi-nyári kalap-kollekciójában az Ikebanát, vagyis a japán virágdíszeket megidéző, szobrok és oltárok díszítésére használt ágak és virágok ölelik lehelet-finoman körbe az arcot. A különleges keményítő-eljárásnak köszönhetően a hernyóselyem hajdíszek, sildek és csatok papírként fodrozódnak, szinte lebegnek az arc körül.

“A kollekció minden egyes darabja különböző, így más-más módon keresi az ember és a természet harmóniáját - miközben egyszerre hordozza a szépség, szomorúság és a valóságtól való elemelkedés gondolatát.” - mondta el a Masamod első tavaszi-nyári kollekciójáról Erdei Ildikó Virág, kalapkészítő, a Masamod megálmodója.

A kézzel készült hajdísz-kollekció felfelé ívelő vonalaiban a selyem éteri súlytalansága és az érzelmek kavargása olvad egybe az örök nőiességet jelentő virágokkal, levelekkel és szirmokkal, amely a könnyed nyári esték tökéletes kiegészítője lehet.

A kollekció megtekinthető a Masamod showroomban, amely nyári nyitvatartással várja az érdeklődőket, július 9-20-ig, naponta 16 és 20 óra között.

Cím: Budapest, VI. kerület, Lázár utca 8. T: +36 70 3968102

___

A Masamod a hagyományos kalapkészítés újragondolását tűzte ki célul, melyet a 2012-es Halo, a 2013-as Figurin, amely a 2013-as Gombold Újra! oldhands kategóriájának első helyezettje lett, majd a 2014-ben a párizsi Divathéten debütáló Levantine kollekciókkal is bizonyított. A márkára jellemzőek a klasszikus kézműves technikával készült, élénk színű és különleges formájú modellek. Az olykor a fület, olykor a fejtetőt térbeli formáikkal körülölelő kalapok és fejdíszek a tervezői ruhák, vagy éppen az ékszerek méltó alternatívái.

A Masamod tervezője, Erdei Ildikó Virág 2007-ben kalaptervezőként végzett a Kensington and Chelsea College-ban, azóta olyan neves helyeken dolgozott, mint a londoni Siggi Hats és a brit királyi kalapkészítőként ismert Philip Sommerville. kézjegyét viselő kalapokkal olyan helyeken lehetett már találkozni, mint az ascoti derbi, vagy a londoni Peter Jones áruház.

___

Fotó: Kudász Gábor Arion
Make-up: Ipacs Szilvi
Modell: Monhor Viktória

___

Facebook
E-mail
Web