Amphitheater Visitor Center

Enikő Supala, 2013, Hungary


English text coming soon.


Nyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar, Alkalmazott Művészeti Intézet, Építőművész szak

___

A soproni amfiteátrum területére tervezett látogatóközpont egy adott szálon végigfutó, több darabból álló, nyugatról keleti irányba a terep alá bekúszó épület, ami a telek keleti határa mentén helyezkedik el. Telepítése során végig szem előtt tartottam a mélyben található romok elhelyezkedését, a megközelítés kérdését, valamint azt, hogy az épület ne törje meg a táj addig fennálló képét. Az épület legkarakteresebb része a cikkcakkban haladó kiállítási vonal, amely az egész telken végigfut, a funkcióktól és a szinteltolásoktól függően több helyen is rámpa formájában megtörik. E vonal mentén, csigolyaszerűen helyezkednek el a kiemelt funkciók. Tájolásukat elsősorban a kilátás határozta meg, így dny felé a nyitottság, ény felé pedig a zártság jellemző. A beton és a fa használatával az állandóság és a múlandóság közötti ellentétet szerettem volna megjeleníteni.

___

Behance 
Email