Károlyi Palace Identity

Zsófia Paszternák
2016
Hungary

Behance
Email

METU, Graphic Design, BA Graduation Project

In my degree project I designed the identity of the Károlyi Palace in Füzérradvány. Because of the fact that this palace never had any kind of visual representation before, I find it a great opportunity to design something clean and easily expandable.

My most important goal was to represent the castles grat history in an elegant, classical way, as well as to design something for the 21st century. My diploma consists of a logo, an identity, icons and wayfinding system for the castle's park, a printed map, museum tickets and a magazine, where you can learn about the history of the palace, and the Károlyi family.

Supervisor: Ferenc Tepes

This project is brought to you by NOTESS - the new design notebook by Hellodesign.
Sign up for updates and special offers.

___

Ezt a projektet a Hellodesign új design notesze, a NOTESS hozta el számodra.
Iratkozz fel a friss információkért és a speciális ajánlatokért.

METU, Tervezőgrafika szak, BA diploma projekt

Diplomamunkámban a Füzérradványi Károlyi-kastély arculatát terveztem meg. Mivel a kastély ezelőtt nem rendelkezett semmilyen grafikai reprezentációval, remek lehetőségnek tartottam, hogy megpróbáljak egy a történelméhez méltó, könnyen bővíthető arculatot létrehozni hozzá.

A legfontosabb szempont a hagyományainak tiszteletben tartása, és az elegáns de mégis modern megjelenés biztosítása volt. Szerettem volna egy 21. századi külsőt adni, ami mai szemmel is érdekes, mégis visszanyúl a gyökerekhez. A célom elsősorban egy jól bővíthető és erős lábakon álló logó, és kisarculat megalkotása volt. Nagyon fontos elemnek tartom a parkbeli tájékozódást segítő piktogram rendszert, amikhez táblákat, látványterveket és térképet is terveztem. Ezekre a piktogramokra építettem fel az ismeretterjesztő kiadványt, ami a Károlyi család, és magával a kastély történetével foglalkozik. A diploma részét képezik még, a kastélyon belüli tájékozódást segítő piktogramok, a múzeumban rendezett kiállítások belépői és a térkép nyomtatott verziója, ami egyben szórólapként is funkcionál.

Témavezető: Tepes Ferenc