'Kékszalag' Sailing Competition Identity

Lídia Páncsity
2016
Hungary

Email

KREA, Graphic Design, Semester Project

The tastk was to redesign the identity of a mass event, taking into consideration the unique features, the current trends, the demands and characteristics of the target audience.

'Kékszalag' is the oldest and longest round the lake sailing competition in Europe. The goal was to create a uniform identity worthy of representing the history, rank and European standard of quality of 'Kékszalag' and attractive to both the racers and the audience. The POS campaign was created in tight connection with the identity and finally, from a slightly looser approach, the advertisement campaign.

The logo was inspired by sails different than the traditional triangular ones that are rather uniquely shaped and more common in competitive sailing, while the greenish color refers to the distinct tint of Lake Balaton. Additional key values considered are sportive spirit and the characteristic elegance of sailing. The basis of the advertisement campaign: the introduction of the sailing boat classes as participants. Its characteristics are the elegant, polished use of shapes and colors as well as the mixed use of a photographic base element and the simplified illustration of different types of boats. The ultimate strength of the campaign is its modularity.

Consultant: László Ördögh, László Herbszt, Bódog Darázs

This project is brought to you by NOTESS - the new design notebook by Hellodesign.
Sign up for updates and special offers.

___

Ezt a projektet a Hellodesign új design notesze, a NOTESS hozta el számodra.
Iratkozz fel a friss információkért és a speciális ajánlatokért.

KREA, Tervezőgrafika szak, évközi projekt

A feladat egy tömegrendezvény arculatának újratervezése volt, figyelembe véve a rendezvény egyedi sajátosságait, az aktuális trendeket, a célcsoport igényeit és jellemzőit.

A Kékszalag Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenye. A cél a Kékszalag múltjához, rangjához és európai színvonalához méltó egységes arculat kialakítása volt, mely a vitorlázók és a közönség számára is szerethető. Szorosan az arculathoz kötődve született meg a POS kampány és végül egy valamivel szabadabb megközelítésben a reklámkampány.

A logót a klasszikus háromszögletűtől eltérő, és a versenyvitorlázásban gyakrabban előforduló egyedibb formájú vitorlák inspirálták, a zöldes színt pedig a Balaton jellegzetes színe. Kulcsszó volt a versenyszellem és a vitorlázásra jellemző elegancia. A reklámkampány alapja: az induló hajóosztályok mint résztvevő szereplők bemutatása. A versenyhez és az arculathoz illő elegáns, letisztult hangulat- és színvilág jellemzi, illetve fotóalap vegyítése a hajótípusok egyszerűsített ábrázolásával. A kampány lényege a variálhatóság.

Konzulens: Ördögh László, Herbszt László, Darázs Bódog