'Móló' Restaurant-pavilion Concept

Blanka Bató
Ferenc Banu
2016
Hungary

Behance - Ferenc
Behance - Blanka
Email - Ferenc

DE, Architecture, Semester Project

Our task was to redesign the 'Móló' restaurant at the centre of the IV. district. We designed a modular system that can be used by the public even when the restaurant is closed. The main pavilion is suitable for serving drinks as well as street food. It is built using the frame of a standard shipping container. The sides are covered with semi-transparent polycarbonate. When closed for the night, the pavilion transforms into a light-emitting box. The building stands at the edge of a small grassy area, customers can be served on both sides. A modular terrace-system is built using smaller container frames, fixed furnitur, and polycarbonate side panels. We wanted to avoid putting heavy furniture on the lawn - customers can sit on custom-made cushions.

This project is brought to you by NOTESS - the new design notebook by Hellodesign.
Sign up for updates and special offers.

___

Ezt a projektet a Hellodesign új design notesze, a NOTESS hozta el számodra.
Iratkozz fel a friss információkért és a speciális ajánlatokért.

DE, Tervező Építészmérnöki szak, Évközi Projekt

A feladat az Újpest főterén üzemelő 'Móló' büfé új, fiatalos arculatú épületének megtervezése volt. Olyan tárgyszerű elemekből álló rendszert szerettünk volna kialakítani, mely akár éjszaka, nyitvatartási időn kívül is a tér kiemelt pontjaként működik. A fő pavilon az italkiszolgálás mellett egyszerűbb ételek elkészítésére is alkalmas, a szerkezeti vázát egy újrahasznosított szállítókonténer adja, erre polikarbonát lemezek kerülnek. Az oldalpanelek lezárásával a büfé egy egész felületén sejtelmesen világító kubussá alakul át. A büfé a burkolt és füves területek határán helyezkedik el, a kiszolgálás mindkét irányba lehetséges. A teraszok kisebb konténervázakból készülnek, leszerelhető polikarbonát oldalfalakkal és fix bútorozással, így az igényeknek megfelelően alakítható, mégis vandálbiztos rendszert alkotnak. A tér egyetlen nagyobb zöldfelületét ezzel szemben nem akartuk bútorozással terhelni - a büfé logójával ellátott, tartós ponyvaanyagból varrt ülőpárnák teszik lehetővé a piknik-hangulatú ücsörgést.