Premium Spice Brand Identity

Krisztina Németh
2016
Hungary

Facebook
Behance
Email

METU, Graphic Design, BA Graduation Project

My concept is based on a fictional spice brand, which aims a user group, who loves the gastronomy and desires for new culinary delights with the usage of fresh and special spices.

Today's problem is the spices mostly appear in coarsely ground consistence, while the usage of mortars allow to have high quality taste beside other grinding technics. Thus the mortar mostly appears as a decoration than a frequently used kitchenware. This was the fact I wanted to change with a packaging and brand design to bring this great object closer to people again, which is an essential ingredient of regular and modern gastronomy equally.

The concept is about giving healthy spices and herbs for the costumers in mortar-packaging that's ecological and extended life allows reusing and reloading too. The packaging protects the aromas and spices' essential oils at the same time, thereby the spice's essences and flavours remain in a highest value for cooking. Important aspect was the logo's optimal design, which associated with the mortar's shape and creates a unit within the brand, which harmonize with the name 'Diverum' coming from the merged form of divinus and erum latin words. The brand's determinative inspiration is from the nature and the organic life, which played a big role in the choosing process of colours and shapes. Thus the spices' colours and stylized form was also important.

Supervisor: Andrea Brittnek

This project is brought to you by NOTESS - the new design notebook by Hellodesign.
Sign up for updates and special offers.

___

Ezt a projektet a Hellodesign új design notesze, a NOTESS hozta el számodra.
Iratkozz fel a friss információkért és a speciális ajánlatokért.

METU, Tervezőgrafika szak, BA diploma projekt

A Diverum fűszercsalád koncepcióm egy olyan fiktív márkán alapul, amely olyan felhasználói kört céloz meg, akik a gasztronómia szerelmesei, ugyanakkor új kulináris élvezetekre vágynak a különleges szárított fűszerek felhasználásával.

Ma felmerülő probléma, hogy a fűszerekkel legtöbbször durvára őrölt állapotában találkozunk. Pedig a fűszerek mozsárban való feldolgozása magasabb minőségű ízélményt biztosít más őrlési eljárásokkal szemben. Így a mozsár többnyire dekorációs elemként jelenik meg, mintsem egy rendszeresen használt konyhai eszközként. Ezen a tényen akartam változtatni a csomagolás és az arculat kialakításával, hogy újra közelebb hozhassam az emberekhez ezt a nagyszerű tárgyat, ami a hagyományos és a modern gasztronómia nélkülözhetetlen kelléke egyaránt.

Maga a koncepció egészséges fűszerek és gyógynövények eljuttatása a vevők számára egy mozsár-csomagolásban, mely környezetkímélő és meghosszabbított élettartalma lehetővé teszi, hogy újra használhassuk vagy újra tölthessük. A csomagolás ugyanakkor aromazáró, megőrzi a fűszerek illóolajait, ezáltal főzéskor a fűszer ízvilága és esszenciája a lehető legmagasabb értékben megmarad. Egészséges fűszer- és gyógynövények alapozzák meg az arculatot, melyhez szervesen kapcsolódik a márka neve a Divérum, mely latin eredetű divinus (isteni) és az erum (fűszertermő növény) szavak összeállításából jött létre. Fontos szempont volt a logo optimális kialakítása, mely harmonizál a mozsár-csomagolással, ugyanakkor asszociál is rá. Az arculat szerves, meghatározó, inspiratív, forrása a természet és a növényi világ melyek a színek kiválasztásában és maga a csomagolás kialakításában is nagy szerepet töltenek be. Így a fűszerek színe és stilizált formája egyaránt meghatározó.

Témavezető: Brittnek Andrea