'The Neverending Story' Book Design

Piroska Édes
2016
Hungary

Facebook
Behance
Email

NYME, Graphic Design, BA Graduation Project

BA degree's final project was an illustrated version of The Neverending Story. It is a German fantasy novel by Michael Ende that was first published in 1979. Although the book was published after the movie of the same title, my visual interpretation is based on the book and my own visions inspired by the written work. I redesigned the typography, the illustrations and the binding too. The book is almost 360 pages and has 26 illustrations at the beginning of the chapters. Each illustration was created with black ink, scanned and colored in Photoshop. The book has a modern handmade binding based on the structure of an archaic codex.

Supervisor: Győző Vida
Photographer: Richárd Kelemen

___

NYME, Tervezőgrafika szak, BA diploma projekt

A Végtelen Történetben számtalan kultúrából, mítoszból, meséből ismerős szereplővel és helyszínnel találkozunk. Ezt szerettem volna vizuálisan is alátámasztani, ezért az illusztrációimban sokféle kultúrából és korból használtam elemeket. A könyv gazdagságához sűrűn átszőtt, burjánzó, textúrákból épülő struktúrát társítottam. Térbeli és sík felületeket helyeztem egymás mellé, amivel a valós és a fikció közötti imbolygás érzését szerettem volna kelteni.
Az illusztrációkhoz a könyv tipográfiai oldaltervével összhangban egy grid rendszert alakítottam ki, így az illusztrációk harmonikusan simulnak a könyvbe. Minden fejezethez egy teljes oldalas illusztráció tartozik, amihez a könyv szerkezetéből adódóan az abc egy-egy betűje van rendelve.

A kötésről: egy modern kódexet hatását szerettem volna kelteni, ezért a kötésnél egy nagyon archaikus könyvtípusból, a kopt kódex kötésből indultam ki, és értelmeztem át modern anyaghasználattal és leegyszerűsített formavilággal.

Témavezető: Vida Győző
Fotós: Kelemen Richárd